Capella Nova - Koor van de Nieuwe Kerk

Het koor Capella Nova - latijn voor Nieuwe Kerk - draagt regelmatig muzikaal bij aan de diensten in de Nieuwe Kerk. Bijvoorbeeld op kerkelijke feestdagen of ter ondersteuning van het thema in de eredienst. Zo nu en dan is het koor te gast op een andere locatie, zoals in Zon en Schild of het Meander ziekenhuis.


Het repertoire is gevarieerd en in verschillende stijlen en talen, dan weer met, dan weer zonder begeleiding. Op maandagavond van 20.00 - 21.30 uur wordt er enthousiast gerepeteerd onder leiding van dirigente Maria den Hertog.

 

De komende tijd wil Capella Nova vaker met kortlopende projecten aan de slag. Dit is met name bedoeld voor mensen die het wel leuk vinden om een paar keer mee te zingen, maar niet om zich langdurig wekelijks te verbinden. Het betekent: in enkele repetities, op maandagavond en soms overdag op zaterdag, een aantal liederen instuderen. Afgelopen Kerst is op deze manier een mooi programma van bekende en minder bekende Kerstliederen en Carols voorbereid.  

 

Wij van Capella Nova zien in ieder geval alle nieuwe zangers m/v, voor korte of langere tijd, graag komen.

 

Voor meer informatie of aanmelding kunt u altijd terecht bij Maria den Hertog, Kees Gijsbers of Janine van der Meulen (email

janinevandermeulen60@gmail.com).