Leusderweg 110, 3817 KD Amersfoort

Alpha

Maak kennis met het christelijk geloof.

WAT IS ALPHA?

Alpha biedt iedereen de mogelijkheid om in tien bijeenkomsten en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben de cursus inmiddels gevolgd. In Nederland waren dat er meer dan 325.000. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Hoe werkt Alpha?

Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen:

  • Ontmoeting
  • Inleiding
  • Kleine groep
  • Eten

Ontmoeting
Elke Alpha begint met elkaar beter leren kennen. Gezelligheid is een belangrijk onderdeel van Alpha.

Inleiding
Daarna is er ruimte voor een korte inleiding.
De inleiding inspireert om meer vragen te stellen. Elke video behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’.

Kleine groep
In je eigen kleine groep ga je in gesprek over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

Eten

Elke Alpha begint met elkaar beter leren kennen tijdens een lekkere maaltijd. Schuif gezellig aan!

Data en tijden

Alpha is gestart op woensdagavond 8 maart, om 19:30 uur, met een introductie-avond. Tijdens die avond hoorde je meer over wat Alpha is en ervaarde je al iets van een Alpha-avond. Alpha duurt tien weken en een kort weekend, Maar kom gerust eens kijken of het wat voor je is en als je het niks vind, dan laat je het lekker bij die ene avond.

De volgende avond begint op woensdag 22 maart 2023, aan de Leusderweg 110 te Amersfoort (Nieuwekerk gebouw), het is geen enkel probleem ook hier aan te haken als je de intro hebt gemist, deze wordt in grote lijnen dan herhaald.

Meld je hieronder aan, je bent van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN/OF AANMELDING

Neem voor meer informatie en/of aanmelding contact op met alpha@nieuwekerkamersfoort.nl