Leusderweg 110, 3817 KD Amersfoort

Alpha

Maak kennis met het christelijk geloof.

WAT IS ALPHA?

Alpha biedt iedereen de mogelijkheid om in tien bijeenkomsten en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!

Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben de cursus inmiddels gevolgd. In Nederland waren dat er meer dan 325.000. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Online / offline

In de Nieuwe Kerk geven we regelmatig Alphacursussen. In coronatijd (vooral) online, daarvoor en hopelijk snel erna ook offline. Volop keuze dus om mee te doen wanneer en hoe het jou uitkomt.

Online ontvang je een aanmeldlink en ontmoet je in een klein groepje elke keer dezelfde deelnemers, vanuit ieders eigen woonkamer.

Offline ontmoet je elkaar in de Nieuwe Kerk, Leusderweg 110. (Daarbij houden we ons vanzelfsprekend aan de geldende Corona-maatregelen.)

Hoe werkt Alpha?

Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen:

  • Ontmoeting
  • Inleiding
  • Kleine groep

Ontmoeting
Elke Alpha begint met elkaar beter leren kennen. Gezelligheid is een belangrijk onderdeel van Alpha.

Inleiding
Daarna is er ruimte voor een korte inleiding.
De inleiding inspireert om meer vragen te stellen. Elke video behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’.

Kleine groep
In je eigen kleine groep ga je in gesprek over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

Data en tijden

Van harte welkom op de eerste bijeenkomst van Alpha! We willen het makkelijk voor je maken om Alpha te proberen. Daarom starten we Alpha op de dagen en tijden hieronder.
Alpha duurt tien weken en een kort weekend, maar kom gerust een eerste avond kijken of het wat voor je is. Je zit nergens aan vast.

Aankomende periode zullen we een fysieke (offline) Alpha geven in de Nieuwe Kerk (op dinsdagavond) en een online Alpha (op woensdagavond). Meld je hieronder aan.

  • Dinsdagavond  (18.30 – 21.30 uur)
  • Woensdagavond (19.45 – 21.30 uur)
En dan alle dinsdagen en woensdagen erna, behalve in de vakanties.
MEER INFORMATIE EN/OF AANMELDING

Neem voor meer informatie en/of aanmelding contact op met alpha@nieuwekerkamersfoort.nl