Leusderweg 110, 3817 KC Amersfoort

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Ook dit jaar vragen we u om geld te geven, zodat wij als kerk door kunnen gaan met ons werk: de kerkdiensten, onderlinge ontmoetingen en  van al het andere moois dat de Nieuwe Kerk haar gemeente én de wijk te bieden heeft vandaag, morgen en later.

‘Ontvangen en samen verwachtingsvol kijken naar waar God aanwezig is, daarbij aansluiten’

waarom heeft de kerk geld nodig

De kerk moet telkens opnieuw voor zijn eigen inkomsten zorgen. We krijgen geen geld van de overheid. Maar het kost wel veel.

We betalen de predikant en we onderhouden het oude karakteristieke gebouw. Het afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in het onderhoud van de toren. En we kochten een goede video-installatie om u thuis de kerkdienst mee te laten beleven.

Komend jaar zijn de vloeren aan de beurt. Ook krijgt het orgel een opknapbeurt, voor het eerst sinds het gebouwd werd. En we willen doorgaan met het Focus-traject. Daarin leren we op verschillende manieren meer over God en hoe we ons geloof in de praktijk waar kunnen maken.

‘Muziek laat mij God beleven op een manier die niet in woorden is uit te drukken’

hoe draag ik bij?

Als u bent ingeschreven bij onze wijkgemeente, krijgt u in januari een e-mail met een instructie. Of u krijgt een brief per post thuisgestuurd. Hebt u eind januari nog niets ontvangen, neemt u dan contact op met het kerkelijk bureau. De adresgegevens vindt u aan de rechterkant.

De nieuwe kerk en andere kerken van de pkn

De Nieuwe Kerk maakt onderdeel uit van de Protestantse Gemeente Amersfoort. Dit is een samenwerkingsverband van tien wijkgemeenten en een stadskerk. Elke wijkgemeente is zelf verantwoordelijk voor de eigen inkomsten en uitgaven. Daarnaast draagt elke wijk een deel van de centrale kosten (zoals kerkblad, Kerkelijk Bureau etc.). Uw bijdrage aan de Actie Kerkbalans gaat naar uw eigen wijkgemeente!

Richtlijn

Omdat het gaat om een vrijwillige bijdrage blijft het geven van een richtlijn lastig. We willen allemaal ons steentje bijdragen, maar hoeveel?
In 2020 was binnen de PGA de gemiddelde bijdrage van alle bijdragende gemeenteleden €36,50 per maand per huishouden. U kunt onderstaande richtlijn gebruiken.

Bij een netto inkomen van:
– 1.600,- p/mnd. > 8,- tot 16,- bijdrage p/mnd.
– 2.000,- p/mnd. > 15,- tot 30,- bijdrage p/mnd.
– 3.000,- p/mnd. > 25,- tot 75,- bijdrage p/mnd.
– 4.000,- p/mnd. > 60,- tot 120,- bijdrage p/mnd.
– 5.000,- p/mnd. > 100,- tot 200,- bijdrage p/mnd of meer.

Belastingvoordeel

Uw bijdrage aan Kerkbalans kunt u als gift opvoeren bij de aangifte inkomstenbelasting. De Protestantse Gemeente Amersfoort heeft een ANBI-beschikking. Nog meer belastingvoordeel heeft u als u een schenkingsovereenkomst aangaat. Meer informatie vindt u op pkn-amersfoort.nl.

Kerkelijk bureau

Voor bezoek en telefoon: dinsdag t/m donderdag van 9.00 – 12.00 uur:

Groenmarkt 19
3811 CP Amersfoort
Telefoon (033) 461 04 41 
E-mail info@pkn-amersfoort.nl