Scroll Top
Leusderweg 110, 3817 KD Amersfoort

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Zelfs in deze crisis blijkt dat de kerk en het geloof een basis voor hoop en vertrouwen bieden. Dat is ook wat nieuwe leden aangaven tijdens de nieuwe-leden-avond. De groei zien wij als een bevestiging dat wat we doen gewaardeerd wordt.

Alle reden dus om daar mee door te gaan. Dat kan alleen als u geld geeft, daarom vragen we u om een bijdrage te geven via Actie Kerkbalans.

‘Wij verwonderen ons dat groei in aantal en in geloof mogelijk is. En we leren om ons te oefenen in navolging van onze Heer Jezus Christus.’

Wat we doen met uw geld

In de kerk gaat best veel geld om en we moeten steeds opnieuw voor onze inkomsten zorgen. We krijgen geen geld van de overheid. Een groot deel van het budget besteden we aan de kosten van de predikant en het onderhouden van ons karakteristieke gebouw. Daarmee houden we de basis voor kerk-zijn in stand.

Maar er is meer: zo verzorgen we op de donderdagochtend de samenkomst van ouderen, doen we het Focus-traject, geven we Alphacursussen en de Marriage Course.

Kinderen en jongeren hebben onze bijzondere aandacht. Zo zijn er twee jeugdouderlngen, kinderkerstfeest, vakantiebijbelfeest en een introkamp. Naast kindernevendienst is er ook peuterdienst, Rock Solid en werken we aan een mentorprogramma voor tieners.

‘Wat een verrijking en verdieping voor onze relatie was de marriage course. De vrijdagavonden waren echt een heerlijk avondje uit.’

hoe draag ik bij?

Als u bent ingeschreven bij onze wijkgemeente, krijgt u in januari een e-mail met een instructie. Of u krijgt een brief per post thuisgestuurd. Hebt u eind januari nog niets ontvangen, neemt u dan contact op met het kerkelijk bureau. De adresgegevens vindt u aan de rechterkant.

De nieuwe kerk en andere kerken van de pkn

De Nieuwe Kerk maakt onderdeel uit van de Protestantse Gemeente Amersfoort. Dit is een samenwerkingsverband van tien wijkgemeenten en een stadskerk. Elke wijkgemeente is zelf verantwoordelijk voor de eigen inkomsten en uitgaven. Daarnaast draagt elke wijk een deel van de centrale kosten (zoals kerkblad, Kerkelijk Bureau etc.). Uw bijdrage aan de Actie Kerkbalans gaat naar uw eigen wijkgemeente!

Richtlijn

Omdat het gaat om een vrijwillige bijdrage blijft het geven van een richtlijn lastig. We willen allemaal ons steentje bijdragen, maar hoeveel?
In 2020 was binnen de PGA de gemiddelde bijdrage van alle bijdragende gemeenteleden €36,50 per maand per huishouden. U kunt onderstaande richtlijn gebruiken.

Bij een netto inkomen van:
– 1.600,- p/mnd. > 8,- tot 16,- bijdrage p/mnd.
– 2.000,- p/mnd. > 15,- tot 30,- bijdrage p/mnd.
– 3.000,- p/mnd. > 25,- tot 75,- bijdrage p/mnd.
– 4.000,- p/mnd. > 60,- tot 120,- bijdrage p/mnd.
– 5.000,- p/mnd. > 100,- tot 200,- bijdrage p/mnd of meer.

Belastingvoordeel

Uw bijdrage aan Kerkbalans kunt u als gift opvoeren bij de aangifte inkomstenbelasting. De Protestantse Gemeente Amersfoort heeft een ANBI-beschikking. Nog meer belastingvoordeel heeft u als u een schenkingsovereenkomst aangaat. Meer informatie vindt u op pkn-amersfoort.nl.

Kerkelijk bureau

Voor bezoek en telefoon: dinsdag t/m donderdag van 9.00 – 12.00 uur:

Groenmarkt 19
3811 CP Amersfoort
Telefoon (033) 461 04 41 
E-mail info@pkn-amersfoort.nl