Leusderweg 110, 3817 KC Amersfoort

Beperkte toegang wordt mogelijk na reserveren

Vanaf zondag 1 november willen we kerkgangers weer beperkt toegang geven om fysiek bij onze diensten aanwezig te zijn. We volgen daarin het advies van het kabinet, de richtlijnen van het RIVM en de PKN. Dat betekent dat we – exclusief medewerkers – maximaal dertig mensen toelaten, inclusief kinderen. We registreren wie de dienst bezoekt, zodat indien nodig na afloop bron- en contactonderzoek kan plaatsvinden. 

Registratiesysteem

Om te voorkomen dat we mensen moeten teleurstellen die dit aantal zouden overschrijden en zoveel mogelijk mensen toegang te verlenen hebben we een registratiesysteem in werking gesteld. 

Als meelevende van de Nieuwe Kerk krijgt u wekelijks e-mails: 

  • Op maandag krijgt een selecte groep van dertig personen een e-mail. We delen deze groep zo in dat iedereen aan de beurt komt. Elke week krijgt dus een andere groep een e-mail. Deze mensen (‘genodigden’) kunnen zichzelf, eventuele kinderen en andere huisgenoten door middel van een link in de e-mail registreren. Als u registreert voor donderdag, bent u zeker van plaatsen.
  • Op donderdag krijgen alle meelevenden een e-mail. Daarmee kan iedereen die dat nog niet gedaan heeft, zich registreren. Als er nog plaats is (het aantal van dertig is nog niet overschreden), dan krijgt u een ‘ticket’, zo niet dan wordt u op een wachtlijst geplaatst.

Mocht u na registratie alsnog verhinderd zijn (bijvoorbeeld omdat u of uw huisgenoten verkoudheidsklachten krijgen of een positieve testuitslag) dan kunt u zich met behulp van dezelfde link ook afmelden voor de dienst. Daarmee maakt u plaats voor de eerstvolgende op de wachtlijst.

Het is alleen mogelijk te reserveren nadat u de e-mail hebt gehad. U kunt dus niet eerder van te voren reserveren.

Medewerkers aan de dienst zijn ingepland en hoeven zich daarom niet te registreren. We gaan er wel van uit dat zij alleen komen en geen anderen meenemen.

Toegang

U print uw ticket uit of laat het zien op uw mobiele telefoon, zodat het bij binnenkomst in de kerk gescand kan worden. Zonder geldig ticket kunnen we u helaas geen toegang geven.

Geen e-mail

U geldt als meelevend als u de wekelijkse kerkbrief per e-mail ontvangt. Krijgt u die niet en u stelt toch prijs op een uitnodiging, laat u dat dan weten via onze website: https://nieuwekerkamersfoort.nl/toegang. Dat geldt ook voor gasten die incidenteel een dienst bij willen wonen. Kunt u op geen enkele manier e-mail ontvangen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Mirjam Hamberg op 033-4727811. Zij kan voor u een kaartje printen als er nog plaatsen beschikbaar zijn. Dat kaartje ligt dan bij de deur voor u klaar. We verzoeken u dringend van die mogelijkheid alleen gebruik te maken als het beslist niet anders kan.

Bijzondere diensten

Het aantal genodigden kan variëren. Wij hopen uiteraard dat we snel meer dan dertig personen kunnen toelaten. In bijzondere diensten (bijvoorbeeld voor het gedenken van overledenen) kunnen we specifiek mensen uitnodigen in het kader van die dienst. In dat geval zijn er minder dan dertig plaatsen beschikbaar voor meelevenden.

Toekomst

We hopen en bidden dat deze periode van restricties niet lang meer zal duren. We zien uit naar diensten met een volle kerk, maar helaas is dat momenteel nog steeds niet verantwoord.

Uiteraard zijn onze diensten ook online te volgen via https://nieuwekerkamersfoort.nl/kerkdienst-met-beeld