Scroll Top
Leusderweg 110, 3817 KD Amersfoort

Update Werkgroep Corona

corona

Zoals gebruikelijk heeft de Werkgroep Corona weer overleg gevoerd naar aanleiding van de persconferentie van de regering van vrijdag 14 januari. Het doel van dit overleg is om steeds te bezien wat de mogelijkheden en gevolgen zijn voor de Nieuwe Kerk van de afgekondigde maatregelen. Bij het maken van keuzes volgen we in beginsel het advies van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).  

We zijn dankbaar en verheugd te kunnen melden dat er weer wat meer mogelijkheden zijn om fysiek samen te komen. Uiteraard met inachtneming van de bekende voorzorgsmaatregelen (1,5 meter afstand, ventileren, mondkapje bij bewegingen, handen wassen en thuisblijven bij klachten). Vanaf aanstaande zondag zullen er weer 50 bezoekers fysiek in de kerkdienst aanwezig kunnen zijn.  

Mirjam zal 50 gemeenteleden via Eventbrite een uitnodiging sturen om een ticket te reserveren. Als er hierna nog plaatsen vrij zijn dan krijgt de hele gemeente een uitnodiging om deze laatste tickets te reserveren. We vragen u bij het reserveren van een ticket voor kinderen (alleen nodig voor kinderen tot en met groep 6, omdat die deels ook fysiek in dienst aanwezig zijn) de leeftijd van het kind te vermelden, zodat we weten hoeveel leiding er nodig is voor de kindernevendienst en crèche. Om het aantal bewegingen in de kerkzaal te beperken zullen de kinderen met de leiding (zonder ouders) naar de kindernevendienst gaan.  

Het is ook weer mogelijk om in de kerk of het Nieuwe Kerkenhuis te vergaderen of een kring te hebben. Voorwaarde hiervoor is dat de bekende voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden én dat alle deelnemers zich comfortabel voelen bij het fysiek samenkomen. Via de Marijke dien je een ruimte te reserveren voor zo’n samenkomst. De keuken mag gebruikt worden, maar ook hier geldt: let op het houden van afstand en andere voorzorgsmaatregelen. Dit houdt in dat er één tot maximaal twee personen tegelijk in de keuken mogen zijn. En laat de keuken altijd weer netjes achter (vaat zelf afwassen). 

We zijn blij dat we elkaar weer meer kunnen ontmoeten en hopen dat het de goede kant op blijft gaan. We houden de ontwikkelingen voor u in de gaten en komen hopelijk snel bij u terug met meer goed nieuws! 

De Werkgroep Corona NK