Scroll Top
Leusderweg 110, 3817 KD Amersfoort

Focus van start!

Focus

Vandaag is de start van het vierde blok van Focus.

Een goede gelegenheid voor een korte update. De huidige beperkingen maken het lastig om voluit gemeente te zijn. De zondagse eredienst kunnen we niet samen vieren, fysieke kringen starten is niet mogelijk, net als andere bijeenkomsten. De aangekondigde toerustingsavond voor dinsdag 18 januari gaat dan ook helaas niet door. Hopelijk kunnen we deze later alsnog organiseren.

We willen nu vooral kijken naar wat er wel kan. Het thema van het vierde blok van Focus, ‘Gemeente van Jezus’, biedt volop mogelijkheden. In dit tweede jaar van Focus richten we ons op het gemeente-zijn. Het gaat om de openheid en gastvrijheid naar elkaar en de wereld om ons heen.

Omzien naar elkaar willen we weer doen in gemeentekringen. Zowel kringen ’s avonds, overdag, als met wandelkringen, zodat er voor iedereen een mogelijkheid is om aan te haken. Voor gezinnen zijn er gezinsboekjes om samen aan de slag te gaan.

Naast de kringen willen we elkaar opzoeken. Dus vind je het fijn om bij een gemeentelid langs te gaan of juist iemand op bezoek te krijgen, meld het ons.

Behalve omzien naar elkaar, willen we als gemeente ook omzien naar de wereld om ons heen. Vanuit het Focustraject doen we dat met verschillende diaconale activiteiten rondom het thema ‘De zeven werken van barmhartigheid’ (weet u ze nog?).

Graag willen we iedereen uitnodigen om mee te doen. Om je aan te melden voor een kring, een boekje, een bezoek bij/van iemand of diaconale activiteit, kun je een mailtje sturen naar focus@nieuwekerkamersfoort.nl. En als je andere ideeën hebt, meld ze. Wij zullen alle aanmeldingen en ideeën verzamelen en er mee aan de slag gaan. Hopelijk tot snel!